Agarica bv
A.G. Bellstraat 17
7903 AD Hoogeveen
 
0528-263909
 
info@agarica.nl

Agarica

Teelt

Paddenstoelen

Kwaliteit

ONDERWIJS

Recepten

 Paddenstoelen in de klas

Agarica ondersteunt graag scholen in de regio die kinderen willen laten kennismaken met de wereld van paddenstoelen. Veel onderwijzers hebben hun leerlingen al enthousiast gekregen door in de klas paddenstoelen te kweken. Dit kan in een bak die wordt gevuld met doorgroeiende compost onder een laagje dekaarde. Bij voldoende vochtigheid en een temperatuur van ca. 17 șC, groeien er binnen een week prachtige paddenstoelen (witte of kastanjechampignons). De kinderen kunnen in de klas de groei en ontwikkeling van de paddenstoelen observeren en bijhouden en de sporen bestuderen. Bij de juiste verzorging kun je wel vijf weken lang eetbare en verse paddenstoelen oogsten.

Indien u interesse heeft voor een kweekbak in de klas, kunt u contact met ons opnemen. Graag ruim van tevoren (minstens drie weken) aangeven welke paddenstoelen u graag wilt kweken en de hoeveelheid kweekbakken.

Kijkje in de kwekerij
Kinderen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn met leerkracht van harte welkom in onze kwekerij. De groepen krijgen een rondleiding door het bedrijf en horen alles over doorgroeien, compost, vullen van de bedden, oogsten van de paddenstoelen, wegen en verpakken. Neem gerust contact op om te overleggen wanneer uw groep ons bedrijf kan bezoeken. U bent van harte welkom!

© Agarica bv